tisdag 21 juli 2015

Vitlöksbröd på surdegsbröd


Det här är ett superenkelt sätt att göra eget vitlöksbröd på! Dessutom blir det supergott och passar bra som tillbehör till kräftorna eller grillningen. 

  • 1 kruka persilja
  • 1 surdegslimpa
  • Ost
  • 150 g smör
  • 3-6 vitlöksklyftor, beroende på hur mycket vitlökssmak du vill ha.
Smöret ska vara rumsvarmt. Finhacka persiljan och pressa vitlöken. Blanda samman med smöret. Skär diagonalt i brödet, men inte hela vägen ner och sedan på andra ledden. Fördela smöret mellan skårorna och till slut ost. 

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg brödet på en plåt. Täck sedan med folie och låt brödet vara var täckt av folie i 5 minuter inne i ugnen. Ta bort folien och låt brödet stå inne i ugnen i ca 5-10 minuter till. 


Receptet är hämtat från den här YouTube kanalen OnePotChefShow. Han har fler goda recept som är värda att titta på! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar